Skip to content

Sızma Zeytinyağı İle Yemek Pişirilir Mi ?

her tüketicinin sorduğu soru

En Çok Sorulan Soru

Merhaba satış yerimizde yada üretim sırasında müşterilerimizin bize en çok sorduğu sorular arasından birini özetlemek istedik.Zeytinyağı yemeklerde kullanılır mı ? Kullanım alanı sadece salata mı ? 

Şüphesiz bugünlerde yemek sadece karın doyurmaktan fazlasıdır.İnsanlar daha iyi tat,daha fazla hijyen ve daha sağlıklı yiyecekler arıyor.Lezzet kolaydır fakat sağlıklı yemek bir artıdır.İşte bu hedefe özel bir malzeme olan zeytinyağı ile ulaşabilirsiniz.Zeytinyağı ile yemek pişirmek sadece yemeğin lezzetli olmasını sağlamakla kalmaz,aynı zamanda daha sağlıklı olmasını sağlar.

Damak tadınızın farkında mısınız ? Örnek olarak patlamış mısırları evde yapmak için en iyi tavsiye edilen yağdır.Güçlü bağışıklığa ve gücü artormaya yardımcı olan antioksidanlar ve multivitaminler içerir.Antioksidanlar vücuttaki oksidatif stresle başa çıkmada yardımcı olur.Bazı insanlar zeytinyağı kullanmakta tereddüt eder çünkü zeytinyağının soğuk kullanılması ve asla pişirilmemesi gerektiğini düşünürler.Bu düşünceyi kafanızdan atabilirsiniz.İşte nedenleri;

 

Zeytinyağının Bileşenleri

Zeytinyağının yapısal bileşimi;%13 saf doymuş yağ asidi,%73 tekli doymamış yağ asitlerine ve %15 çoklu doymamış yağ asidine sahiptir.Bu,zeytinyağının oksidatif hasar için gereksiz olduğunu gösterir.Gerçek bir zeytinyağının kalitesine güvenebiliriz.

Zeytinyağının Yanma Derecesi

Yanma derecesi,yağın bozulmaya başladığı veya yeşilimsi dumana neden olduğu bir sıcaklık noktasıdır.Bu,yağın daha fazla oksidasyona girebileceği ve zararlı hale gelebileceği noktadır.Yani yağ ne kadar doymamışsa,duman noktasındaki hasar o kadar fazladır.Zeytinyağı ülkemizde kullanılan diğer yağlardan farklı olarak daha yüksek bir yanma derecesine sahiptir.200-249 santigrat derece aralığındadır.Üstelik kızartma yapılırken sıcaklık sadece 180 derecedir.Böylece kızartma veya zeytinyağı ile yemek pişirmek tamamen güvenli ve sağlıklıdır. 

Özet

  1. En kararlı tekli doymamış yağ asitleri ile birlikte gelir.
  2. En az serbest yağ asitlerine sahiptir.
  3. Oksidatif hasar en azdır.
  4. 220 °C derece olan güvenli bir yanma noktasına sahiptir.Bunun altında yiyecekeri zarar görmeden pişirebilirsiniz.
Yemeklerinize harika bir tat katan zeytinyağı,sağlıklı beslenme için ailenizin tercih edebileceği en iyi seçenek olabilir.Olivesa Zeytinyağı olarak yağlarımız ile güvenle yemek pişirebilirsiniz.Sağlıkla kalın.